• Alles over de braziliaanse churrascaria, rodizio en BBQ.
  • Lekkere picanha en feijoda recepten.

churrascaria.nl
Populaire onderwerpen
Links
Braziliaans eten Rodizio Braziliaans eten Churrascaria Claudia leitte Braziliaanse feesten Koeriers Banco brasil

Rodizio
Welkom op churrascaria.nl! Op deze site kunt u gemakkelijk en snel informatie vinden over de wereldbekende brazilaanse keuken. Uitleg over churrascaria ofwel de brazilaanse BBQ, rodizio, picanhas en natuurlijk het lekkerste drankje van brazilie, de caipirinha.

Rodizio.

Churrascaria, rodizio, picanha, feijoada, caipirinha
Rodizio

Rodizio is een bepaalde serveerstijl in Braziliaanse restaurants. Eerst betaalt u een vast bedrag en vervolgens komen de obers enkele keren langs om eten aan te bieden. U kunt eten totdat u er genoeg van heeft; het zogeheten ‘zoveel u kunt eten voor een vaste prijs’. Deze serveerstijl wordt vaak toegepast in Braziliaanse steakhouses; de churrascarias. Er worden diverse soorten voedsel geserveerd in een churrascaria, bijvoorbeeld:

  • Vlees omwikkeld met spek
  • Entrecôte
  • Rosbief
  • Varkensribbetjes
  • Chorizo
  • Gegrilde kip
  • Kippenvleugeltjes
  • Hart van een kip
  • Kippendijen

Lamsbout 
Vaak zit hier ook nog een uitgebreid buffet aan vast met daarop eten zoals gegrilde ananas, gegrilde banaan, friet, bonen, rijst en dergelijke. Daarnaast vindt u in het buffet vaak ook nog exotische salades en diverse traditionele Braziliaanse warme gerechten.

Bij veel van de restaurants kunt u aangeven wat uw voorkeur is voor de gaarheid van het vlees; rauw, medium of doorbakken. Hier wordt dan rekening mee gehouden bij het bereiden.

In veel churrascarias wordt gewerkt met een gekleurde kaart; de ene kant is rood en de andere kant is groen. Als de groene kant van de kaart zichtbaar is, komt een van de obers langs met meer eten.

In Nederland vindt u veel diverse restaurants die werken met de serveerstijl rodizio. De obers in deze restaurants serveren u de beste soorten vlees die worden opgediend aan uw tafel. Aan elke spies worden verschillende soorten vlees gestoken en gebraden met een unieke mix van kruiden en specerijen. Sommige restaurants beschikken ook nog over een grote hoeveelheid wijnen uit diverse landen en windstreken. Bij elk stuk vlees kan dus een passende wijn worden gedronken. Ook één van Braziliës meest beroemde drankjes: de caipirinha wordt vaak geserveerd in dergelijke restaurants. Dit drankje bevat verse limoenen, likeur, ijs en suiker.