• Alles over de braziliaanse churrascaria, rodizio en BBQ.
  • Lekkere picanha en feijoda recepten.

churrascaria.nl
Populaire onderwerpen
Links
Braziliaans eten Rodizio Braziliaans eten Churrascaria Claudia leitte Braziliaanse feesten Koeriers Banco brasil

Picanha vlees recept
Welkom op churrascaria.nl! Op deze site kunt u gemakkelijk en snel informatie vinden over de wereldbekende brazilaanse keuken. Uitleg over churrascaria ofwel de brazilaanse BBQ, rodizio, picanhas en natuurlijk het lekkerste drankje van brazilie, de caipirinha.

Picanha vlees recept.


Picanha vlees recept

We ontvangen veel vragen als we recepten weten over het vlees van picanha.
Onderstaand zullen we uitleggen hoe jezelf op de BBQ of grill een lekker stuk picanha kan klaar maken.

Ingrediƫnten voor 4 personen.

Picanha in het nederlands is dit een staartstuk , een driehoekig stukje vlees van maximaal 1,5 kg met een laag vet erop.
Dit vet is heel belangrijk, het maakt de smaak aan het vlees,
grof zeezout
Hulpmiddelen
Barbecue
Alumiumfolie

Voorbereiding

Steek de bbq aan (die heeft 30 minten nodig om gereed te zijn)
Het vlees moet op kamertemperatuur zijn!

15 minuten voordat de barbecue aangaat:
Manier 1: Strooi zeezout op een bord. (1/2 kopje) , leg daar het vlees op.
Daarna het vlees aan de andere kant ook bestrooien met het grove zout.
Geen gewoon keukenzout gebruiken, dat zal teveel vocht aan het vlees onttrekken en het veel te zout maken. Daarna inpakken in alufolie en lekker laten rusten (15 - 30 minuten)

Manier 2: Snij het vlees in plakken van 2 tot 3 vingers dik.
Rijg het vlees aan spiezen, waarbij het vlees gebogen/gevouwen wordt zodat het vet aan de buitenkant zit.
Strooi het grove zout aan twee kanten en laat het even rusten (10-15 minuten)

Bereidingswijze

Manier 1: Haal het vlees uit de alufolie, leg het met de vetlaag naar boven op het rooster.
Als het vlees dikker begint te worden mag het omgedraait worden.
Na een minuut of 20 - 40 zal het vlees klaar zijn om aangesneden te worden (dit hangt voornamelijk af hoe hoog het vlees van het vuur ligt).
De truuk is om telkens stukjes geroosterd vlees eraf te snijden en daarna het vlees weer terug op de barbecue te leggen. Mocht je het vlees eerst willen garen dan kun je het ook verpakken in alufolie en het een 30 min op de bbq laten liggen.
Daarna er de alufolie eraf halen en het vlees mooi bruin laten worden.

Manier 2: De spiezen op de barbecue leggen en geregeld draaien.
Zodra het mooi bruin is, het vlees eraf halen en snijden.
Zorg ervoor dat elk stukje vlees een stukje vet heeft.
Dat geeft namelijk de heerlijke smaak.
Het vlees mag rood van binnen zijn.

En als advies stel ik voor dat om bij dit lekkere vleesgerecht een frisse caipirinha te nemen samen met de beroemde feijoada